Jaunumi

6 ēdienkartes dizaina ieteikumi, lai palielinātu uzņēmuma peļņu

tipografijas_edienkarte_poligrafijas_pakalpojumi.jpg
Ēdienkartes ir vēl viens veids, kā prezentēt uzņēmuma tēlu klienta acīs. Tas būs viens no pirmajiem mārketinga materiāliem, kurus klienti ieraudzīs ēdināšanas uzņēmumā. Klientiem jāspēj pateikt, kāda veida ēdināšana viņus sagaida restorānā, tikai apskatot jūsu ēdienkarti. Pārliecinieties, ka ēdienkartes ir tīras, profesionālas un vienkāršas, un ļoti labi reprezentē jūsu uzņēmuma vārdu. 
Izmēģinot jaunas vietas, cilvēki bieži meklē ēdienkartes internetā, aplūko izliktās ēdienkartes pie restorāna durvīm vai palūdz tās apskatīt, tikko ieejot iekšā. Šis mēdz būt vienīgais papīra gabals, kurš sniedz klientam visu informāciju, kas noteiks, vai viņi tērēs naudu jūsu biznesam. 
Sagrupēt un izveidot ēdienu sarakstus prasa laiku un piepūli, tāpēc vēlaties to izdarīt pareizi.
 
Apskatiet 6 ēdienkartes dizaina ieteikumus, lai palielinātu sava ēdināšanas uzņēmuma peļņu:
 
1. Rakstiet `garšīgus` ēdienu aprakstus.
Viens no būtiskākajiem aspektiem, lai pārdotu vairāk un pārliecinātu klientus maksāt augstāku cenu, ir ēdiena `garšīgais` apraksts. Tas tiek darīts, lai klients prātā nogaršotu ēdienus un dzērienus pirms tos pasūta. Padomājiet: “Cūkas filejas medaljoni medus glazūrā
ietīti auksti kūpinātā bekonā, pasniegti ar biešu puree, saldo kartupeļu biezeni un dārzeņu čipsiem” izklausās daudz gardāk kā vienkārši “cūkgaļas medaljoni ar dārzeņiem”. 
Apraksts dos klientam arī priekšstatu par ēdiena kvalitāti. Izmantojiet tādus vārdus kā – kraukšķīgs, salds, rūgts, tumšs, sātīgs. 
 
2. Sagrupējiet ēdienus.
Novietojiet savus dārgākos ēdienus vai dzērienus izvēles augšgalā, tādā veidā tiem, kuri vēlēsies to iegādāties, tas liksies daudz sakarīgāk. Kā arī tādā pašā veidā novienojiet divus dārgākos ēdienus vai dzērienus blakus, padarot lētāko no tiem izskatīties daudz labākam, pat ja tas ir otrs dārgākais produkts jūsu uzņēmumā. Apsveriet izcelt šīs opcijas, pievienojot fotoattēlu, virsrakstu vai ieliekot rāmītī. 
Ļoti loģiska, bet tajā pašā laikā nozīmīga, ir ēdienu grupēšana pēc to veidiem (picas, salāti, pamatēdienu, uzkodas, zupas vai saldie). Tas ļaus ēdienkartei izskatīties vienkāršākai, sistematizētai un klientam daudz labāk saprotamai.
 
3. Izvēlieties atbilstošās krāsas.
Dažādām krāsām ir dažāda psiholoģiskā ietekme, kas palīdzēs noteikt restorāna noskaņu. 
Pārliecinieties, ka krāsas sakrīt ar jūsu uzņēmuma logotipu un ir atbilstošs restorāna motīviem un kvalitātei. Izvēloties melnbaltu stilu, tas saistīsies ar melnu kaklasaiti, kas simbolizē eleganci un tādējādi augstākas cenas. Brūna un dzeltena krāsa savukārt vairāk asociējas ar rietumnieciska stila bāriem un grila restorāniem. Neatkarīgi no krāsām, kuras vēlaties izmantot, pārliecinieties, ka teksts ir viegli salasāms, īpaši, ja apgaismojums ir vājš. 
 
4. Pievienojiet fotoattēlus ēdienkartē. 
Cilvēku uzmanību sākumā vienmēr piesaista fotoattēli, tomēr ir rūpīgi jāapdomā, vai tos pievienot sava uzņēmuma ēdienkartē. Fotoattēlus variet pievienot, lai nedaudz pastāstītu par restorānu vai izceltu vispieprasītākos produktus, kā arī lai parādītu uzņēmuma visneparastākos piedāvājumus. Vienā lapaspusē nevajadzētu izmantot vairāk kā divus fotoattēlus, lai neradītu jucekli ēdienkartē. 
Klientiem būs iespēja redzēt, ko viņi saņems, un pētījumi rāda, ka fotoattēli var palīdzēt pārdot pārtikas produktus daudz efektīvāk, nekā tikai izmantojot ēdienu aprakstus.
Ja nevēlaties izmantot fotoattēlus, kā alternatīva var būt ilustrācijas. Svarīgi atcerēties, ka vienīgais veids, kā izveidot profesionāla foto stila ēdienkarti, ir izmantot profesionālu ēdienu fotografēšanas pakalpojumus. 
Lai Jums atvieglotu ēdienkartes izgatavošanas procesu, mūsu tipogrāfija piedāvā arī profesionāla produktu fotogrāfa pakalpojumus. Vairāk informācijas šeit!
 
5. Ielaminējiet ēdienkarti. 
Viena no lietām, ko apsvērt, drukājot ēdienkarti, ir laminēšana. Laminētas ēdienkartes ir daudz izturīgākas nekā ēdienkartes no papīra, jo tādā veidā papīrs tiek pasargāts. Laminētas ēdienkartes var arī vieglāk tīrīt, vienkārši noslaukot tās ar mitru drānu, kā arī tās izturēs nodilumu un bojājumus. Ēdienkartes būs vieglākas, nekā izmantojot apjomīgus vākus, ja tiek apsvērtas citas aizsardzības metodes. Tās kalpos ilgāk, kas nozīmē, ka nomaiņa nebūs nepieciešama tik bieži. Kā arī ēdienkarti iespējams izgatavot no plastikātam līdzīga materiāla. Tas ir sintētisks Kernow Print, Pro klases materiāls, kas pieejams dažādos biezumos un ir izturīgs pret mitrumu, taukvielām, saplēšanu, berzi, kā arī ir spoži balts un gaismas izturīgs.
Vairāk informācijas par ēdienkaršu laminēšanu: http://www.tipografijas.lv/lv/pecdrukas-apstrade/laminesana
 
6. Izdrukājiet profesionālu ēdienkarti. 
Ja Jums ir ēdināšanas uzņēmums, profesionālas ēdienkartes drukāšana ir ārkārtīgi svarīga, jo tā atspoguļos un reprezentēs biznesu.  
Šeit mēs varam Jums palīdzēt. Mūsu tipogrāfija piedāvā profesionālu ēdienkaršu drukāšanu. Tas būs ātrs un ērts process, un noņems Jums daļu no stresa. Ja nepieciešami padomi dizaina izstrādē, mūsu komandas dizaineri dos profesionālus ieteikumus un atbildēs uz Jūsu jautājumiem. Vairāk informācijas meklējama tipogrāfijas mājas lapā!
 
Vai Jums ir kādi jautājumi, ko nepieciešams apsvērt drukājot restorāna ēdienkarti? Sazinies ar mums! 
Tipografijas.lv, dizainsundruka.lv
Mob. Tālr.: +371 27863280
E-pasts: info@tipografijas.lv